Minkštas, švelnus, kvapnus, labai greitai ir lengvai paruošiamas varškės pyragas. Pagal skonį į įdarą galite įdėti uogų, džiovintų vaisių gabalėlių, riešutų ir pan.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 2 vnt;
– miltai, 350 g;
– sviestas, 100 g;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
– cukrus, 150 g;
– žiupsnelis druskos.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
– varškės, 500 g;
– cukrus ir razinos po 100 g;
– vanilinio cukraus pagal skonį;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi, minkštu sviestu, plakite trintuvu.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, dalimis suberti į masę ir užminkyti tešlą. Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite rankomis.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 50 minučių.
Varškę sumaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus razinas, ir sutrinkite trintuvu. Suberkite razinas ir išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo skardą išklokite pergamentu (arba formele) ir vieną tešlos dalį sutarkuokite stambia tarka. Išlyginkite ir paskleiskite įdarą.
Ant viršaus įtrinkite antrąją tešlos dalį.
Įkaitinkite orkaitę – 180 laipsnių, kepimo laikas nuo 40 iki 50 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę, jei pyrago viršus auksinis, išimkite.
Atvėsinkite keptuvėje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Patarimas : į įdarą pagal skonį galite dėti įvairių įdarų – citrusinių vaisių žievelių, džiovintų vaisių, vaisių gabalėlių, uogų.