Patiekalas puikiai tiks draugiškam vakarėliui ar piknikui gryname ore, tiesiog vakarienės svečiams.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kiaulienos karka;
- pomidorų pasta ir garstyčios, po 1 valgomąjį šaukštą;
- druska, pipirai, prieskoniai.
- česnakai, žalumynai.
Blauzdos gaminimo procesas
Vyniotinį 2 valandas pavirkite pasūdytame vandenyje. Išimkite ir atvėsinkite. Sultinį palikite sriubai ar barščiams.
Mėsą įtriname druska ir pipirais, prieskoniais pagal jūsų skonį ir padažu iš pomidorų pastos ir garstyčių – imkite pagal skonį, aštrų ar saldų.
Ištepkite formą saulėgrąžų aliejumi ir išdėliokite mėsą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, periodiškai aptepdami padažu.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
Kopūstą susmulkinkite ir suberkite į daržoves, troškinkite, kol suminkštės, pasūdykite, įberkite žalumynų pagal skonį.
Į kopūstą pagal skonį įberkite pomidorų pastos, lauro lapų ir kitų prieskonių.
Kopūstą patiekiame su kultuku.

Išėjo labai soti, skani, aromatinga vakarienė, kuri tikrai patiks visiems jūsų svečiams.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
