Kepti patiekalai yra labai populiarūs, o kai kurios čekų šeimininkės dažnai kreipiasi į juos, kai neturi laiko ar noro valandų valandas stovėti prie viryklės. Šis patiekalas yra labai skanus ir greitas.
Paruošėme jums puikų patarimą itin greitiems ir nesudėtingiems pietums ar vakarienei. Kepta vištienos krūtinėlė su brokoliais ir sūriu iš vieno lakšto. Tai populiarus delikatesas, kuriam pagaminti prireiks vos kelių ingredientų . Tai labai paprastas receptas, su kuriuo susidoros net pradedantysis ar vaikas. Jums patiks, taip pat galite keisti ingredientus, kaip jums patinka. Taigi pereikime prie to.
Jums reikės šių ingredientų
- 800 g vištienos krūtinėlės
- 400 g brokolių
- 1 svogūnas
- druskos, pipirų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 100 g grietinėlės
- 150 g tarkuoto sūrio
- 2 kiaušiniai
Recepto paruošimo būdas
Vištieną kruopščiai nuplaukite vandeniu, pašalinkite nešvarumus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Tada įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais , o brokolius supjaustykite žiedynais. Tada dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su grietinėle ir kiaušiniais. Patiekalą iškepsite su šiuo grietinėlės padažu.
Dabar paimkite kepimo skardą, sutepkite ją aliejumi ir padėkite vištieną ant jos dugno. Tada į mėsą suberkite smulkintą svogūną, tada brokolių žiedynus ir viską apliekite mišiniu, kurį paruošėte sumaišę sūrį, grietinėlę ir kiaušinius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir įdėkite į ją kepimo indą apie 30 minučių. Kai patiekalas bus paruoštas, galėsite patiekti supjaustytą nedideliais kvadratėliais. Kaip garnyrą galima patiekti virtas bulves arba gruzdintas bulvytes. Linkime gero apetito!