Kepimas sezono metu: sultingas obuolių suktinukas. Namų kepiniai šventiniam stalui!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių suktinukas – populiarus desertas iš plonos tešlos, įdarytos obuoliais. Jį paruošti gana paprasta, o skonis ypatingas dėl minkštos tešlos ir saldžiarūgščių obuolių derinio.

Obuolių vyniotinio istorija siekia Austrijos virtuvę, kurioje atsirado garsusis štrudelis.

Štrudelis tapo Vienos kepinių simboliu

.

Vėliau panašūs vyniotiniai pradėti gaminti visoje Europoje. Dabar yra daugybė skirtingų variantų. Jie gaminami iš skirtingos tešlos: mielinės, sluoksniuotos arba sausainių tešlos.

Seniau Austrijoje ir Vokietijoje obuolių suktinukai buvo šventinis desertas

.

Gebėjimas paruošti ploną štrudelio tešlą buvo laikomas svarbiu kiekvienai namų šeimininkei

. Dabar obuolių suktinukas yra įprastas namuose kepamas kepinys, tinkantis ir kasdienei arbatai, ir šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Obuoliai – 5 vnt;
  • Sviestas – 20 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – 10 g;
  • Cukrus – 140 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 150 g.

Obuolių suktinuko paruošimas:

Obuolius nulupkite nuo žievelės ir sutarkuokite stambia tarka. Obuolius galite užpilti citrinos sultimis, kad masė nepatamsėtų

. Kepimo skardą išklokite pergamentu, ant jo sudėkite mažus sviesto gabalėlius.

Kiaušinius sumaišykite su 130 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska ir plakite mikseriu, kol taps purūs ir balti. Sumaišykite kepimo miltelius ir miltus, persijokite į kiaušinių mišinį ir

sukamaisiais judesiais

išminkykite

sausainių tešlą

.

Ant obuolių sluoksnio

pabarstykite

cukraus.

Tešlą tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio. Pyragą kepkite 15-17 min. 180 laipsnių temperatūroje

Taip pat skaitykite:  Vengriško stiliaus vištiena. Neįtikėtinai skanus receptas: nėra žodžių, kaip skanu.

. Iš karto po kepimo suvyniokite pyragą į ritinį su obuolių sluoksniu viduje.

Готовлю пока сезон: сочный яблочный рулет. Домашняя выпечка на праздничный стол!

Paruoštą atvėsusį suktinuką papuoškite cukraus pudra.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *