Obuolių suktinukas – populiarus desertas iš plonos tešlos, įdarytos obuoliais. Jį paruošti gana paprasta, o skonis ypatingas dėl minkštos tešlos ir saldžiarūgščių obuolių derinio.
Obuolių vyniotinio istorija siekia Austrijos virtuvę, kurioje atsirado garsusis štrudelis.
Štrudelis tapo Vienos kepinių simboliu
.
Vėliau panašūs vyniotiniai pradėti gaminti visoje Europoje. Dabar yra daugybė skirtingų variantų. Jie gaminami iš skirtingos tešlos: mielinės, sluoksniuotos arba sausainių tešlos.
Seniau Austrijoje ir Vokietijoje obuolių suktinukai buvo šventinis desertas
.
Gebėjimas paruošti ploną štrudelio tešlą buvo laikomas svarbiu kiekvienai namų šeimininkei
. Dabar obuolių suktinukas yra įprastas namuose kepamas kepinys, tinkantis ir kasdienei arbatai, ir šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Obuoliai – 5 vnt;
- Sviestas – 20 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- Cukrus – 140 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Miltai – 150 g.
Obuolių suktinuko paruošimas:
Obuolius nulupkite nuo žievelės ir sutarkuokite stambia tarka. Obuolius galite užpilti citrinos sultimis, kad masė nepatamsėtų
. Kepimo skardą išklokite pergamentu, ant jo sudėkite mažus sviesto gabalėlius.
Kiaušinius sumaišykite su 130 g cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska ir plakite mikseriu, kol taps purūs ir balti. Sumaišykite kepimo miltelius ir miltus, persijokite į kiaušinių mišinį ir
sukamaisiais judesiais
išminkykite
sausainių tešlą
.
Ant obuolių sluoksnio
pabarstykite
cukraus.
Tešlą tolygiai paskirstykite ant obuolių sluoksnio. Pyragą kepkite 15-17 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Iš karto po kepimo suvyniokite pyragą į ritinį su obuolių sluoksniu viduje.
Paruoštą atvėsusį suktinuką papuoškite cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
