Kefyro tešla laikoma universalia, ji visada pasirodo puiki, išlieka minkšta ir šviežia net kitą dieną. Labai skanūs pyragėliai su sūriu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– grietinė, 2 šaukštai;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– sviestas, 200 g;
– soda, 1 šaukštelis;
– kefyras, 1 l;
– žiupsnelis druskos;
– sūris;
– miltai.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite šluotele.
Supilkite bet kokio riebumo kefyrą, išmaišykite iki vientisos masės, suberkite sodą, išmaišykite.
Palikite 15 minučių.
Pusę sviesto ištirpinkite arba iš anksto išimkite iš šaldytuvo ir suminkštinkite.
Į tešlą supilkite aliejų ir išmaišykite, įpilkite grietinės, augalinio aliejaus, 1 šaukštą, išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę. Reikės apie 1200 g, bet gal ir mažiau ar daugiau.
Minkykite tešlą iki elastingumo. Uždenkite ir palikite 1 val.
Galite gaminti įvairius įdarus, tiek saldžius, tiek sūrius, uogų, vaisių, varškės ar sūrio.
Sūrį tiesiog sutarkuokite stambia tarka.
Pyragėlius formuojame, į pyrago vidurį dėdami įdarą, gerai sugnybiame kraštus.
Kepkite pyragus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Patarimas : Tešlą kitą dieną galima palikti šaldytuve, gerai išsilaiko šaldytuve.