Kefyras ir 1 kiaušinis. Blynai kaip bandelės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai – populiarus patiekalas, o jų ruošimas dažnai asocijuojasi su namų ramybe ir tyla bei šeimos židinio šiluma. Blynai dažnai būdavo ruošiami šventėms, šeimos susibūrimams, o kartais ir paprastomis dienomis, kai norisi pasilepinti kuo nors skaniu.

Dalinuosi paruošimo receptu:

Ingredientai:

  • Kefyras – 400 ml;
  • Boroshno – 300 g;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Į dubenį su kiaušiniu supilkite druską ir saldainius, supilkite šiltą kefyrą, išmaišykite ir dalimis gerai išvirkite. Su kita dalimi verdame sodą ir tęsiame mišinį. Dėl to tešla lėtai slys nuo irklo. Tešlą paliekame po kepimo skarda 5 minutėms.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite šaukštą tešlos. Po dangčiu patepkite blynus ant silpnos ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Blynų paruošimą galima patikrinti mediniu iešmeliu, jis turi išeiti sausas iš blynų. Blynelius galite papuošti cukraus milteliais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.