Kefyras, 1 kiaušinis ir 15 min. Mano vyras prašo šių pyragų 7 dienas per savaitę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių mano, kad pyragų gamyba užima daug laiko. Reikia minkyti tešlą, paruošti įdarą, parinkti mielių reakcijas ir kepti. Parduotuvėje daug greičiau ir paprasčiau nusipirkti gatavų pyragų.

Tačiau parduotuvėje įsigytų kepinių neprilygsta ruošiamiems namuose. Galite savarankiškai reguliuoti pyrago įdaro kiekį, paviršiaus rusvumo laipsnį ir kitus niuansus.

Dėl šios priežasties daugelis vyresnio amžiaus žmonių nori patys gaminti pyragus. Mes jums pasakysime, kaip greitai virti, su daug bulvių pyragų.

Bulvių pyrago ingredientai:

kefyras – 300 ml;
soda – ½ šaukštelio;
cukrus – šaukštelis;
druskos ½ šaukštelio;
kiaušinis – vnt.;
miltai – 480 g;
augalinis aliejus – 20 ml.
Užpildo ingredientai:

bulvės – 600 g;
svogūnai – vnt.;
druska – ½ šaukštelio.
Bulvių pyragų ruošimas:

Bulves reikia nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Šiuo metu į kefyrą reikia įpilti sodos ir palaukti apie 10 minučių. Tada į kefyrą supilkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį.

Į gautą kefyro mišinį įsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Į tešlą reikia palaipsniui įpilti augalinio aliejaus, minkyti, kol ji taps elastinga ir minkšta.

Tešlą 10 minučių padėkite į celofaną. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Į virtas bulves suberkite svogūną, druską ir sumaišykite ingredientus, kad susidarytų tyrė.

Išmuškite tešlą ir padalinkite į du vienodus rutulius. Abu sluoksnius iškočiokite į plonus plokščius pyragus. Šaukštu šaukštu dėkite įdaro ant vieno iš paplotėlių.

Svarbu įdarą dėti vienu atstumu vienas nuo kito. Tada uždenkite įdarą antruoju sluoksniu, suformuokite nedidelius pyragėlius, tarp tyrės gumuliukų užsandarydami tešlą.

Pyragėlius išpjauname apvalia formele arba peiliu, neliesdami įdaro. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kepimo metu į įdarą galite įberti maltų juodųjų pipirų ir krapų. Pyragėliai nedideli, bet purūs ir skanūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.