Lavašas yra plonas neraugintos tešlos lakštas. Dažniausiai toks kepimas pakeičia duoną Artimųjų Rytų ir Azijos šalyse. Rytų šalių kultūrose lavašas yra gana gerbiamas.
Iš paplotėlių sukuriama daugybė nacionalinių patiekalų. Pavyzdžiui, būtent Rytuose buvo išrastas shawarma. Ir ne tokia forma, kokią esame įpratę matyti savo šalyse.
Be to, lavašas valgomas kaip duona. Dažniausiai patiekiama su šašlykais, daržovėmis ir net vaisiais.
Įsiskverbęs į Europos šalis, lavašas buvo pradėtas aktyviai naudoti eksperimentuojant su patiekalais. Taip atsirado lavašo suktinukai.
Pakalbėkime apie lavašo vyniotinį su dešra,
Ingredientai dešros ritiniui:
pita;
kietasis sūris;
dešra;
Juodasis pipiras;
krapai;
majonezo;
daržovių aliejus.
Dešros ritinio paruošimas:
Sūrį ir dešrą sutarkuojame ant stambių trintuvės drožlių. Dubenyje sumaišykite susmulkintą sūrį ir dešrą, įdėkite majonezo.
Mišinį pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Smulkiai supjaustykite krapus, suberkite į sūrio ir dešros mišinį ir gerai išmaišykite ingredientus.
Šį mišinį dėkite ant lavašo lakšto ir susukite lavašą į ritinį.
Didelį ritinį padalinkite į keletą mažų.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepkite vyniotinius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – greitas, nesudėtingas užkandis iš pitos duonos.
Šis patiekalas ryte pakeis sumuštinius.