Kaip pasigaminti tobulus traškius raugintus kopūstus: tikslus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rauginti kopūstai yra atsakingas reikalas, ir kiekviena smulkmena svarbi. Kad fermentacija vyktų sėkmingai, svarbu parinkti tinkamas daržoves, tinkamus patiekalus ir, žinoma, reikiamą druskos kiekį.

Pagrindinė sėkmingos fermentacijos sąlyga yra druskos proporcijų tikslumas. Jei druskos yra per daug arba per mažai, tai gali trukdyti augti pieno rūgšties bakterijoms, kurios yra atsakingos už fermentaciją ir rūgimo procesą.

Druskos pasirinkimas

Kopūstams rauginti svarbu pasirinkti tinkamą druskos rūšį. Joduota druska arba druska su prieskoniais netinka. Priedų ir cheminių priedų, tokių kaip karbonatai ir fosfatai, taip pat neturėtų būti raugo druskoje.

Druskos kiekis

Druskos kiekis skaičiuojamas 1 kg daržovių. Paprastai 1 kilogramui kopūstų rekomenduojama suvartoti apie 25 g druskos, o tai atitinka vieną šaukštą.

Jei raugą ruošiate dideliuose stiklainiuose, kuriuose telpa apie tris litrus, tada jiems dažniausiai reikia apie 2-3 kilogramus kopūstų ir 2-3 šaukštus druskos.

Laikydamiesi šių druskos pasirinkimo ir kiekio gairių, galite užtikrinti sėkmingą kopūstų rauginimą ir išlaikyti visas naudingas jo savybes, taip pat išsaugoti daržovės tekstūrą ir skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *