Majonezas yra vienas populiariausių padažų salotų padažams. Jis buvo išrastas XVIII amžiuje Maljorkoje. Tada virėjui buvo duotas aiškus nurodymas sukurti universalų padažą, kuris tiktų prie bet kokio patiekalo. Žinoma, majonezas negali būti vadinamas visiškai universaliu. Tačiau NVS šalyse majonezas dera su beveik bet kokiomis sovietinėmis salotomis.
Vis dar diskutuojama, kas pirmasis išrado majonezą. Ispanai ir prancūzai kovoja dėl teisės būti pirmiems ruošiant majonezą. Virėjas buvo prancūzas, bet ruošimo vieta – ispaniška.
Mes jums pasakysime, kaip namuose pasigaminti skanų majonezą savo rankomis.
Ingredientai naminiam majonezui:
kiaušiniai – 2 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – ½ šaukštelio;
garstyčios – 2 šaukšteliai;
augalinis aliejus – 250 g;
citrinos sultys – šaukštai.
Naminio majonezo gaminimas:
Į aukštą indą sumuškite kiaušinius, pasūdykite ir supilkite cukrų. Į kiaušinius įpilkite garstyčių ir sutrinkite ingredientus panardintu trintuvu iki vientisos masės.
Plakant kiaušinius, į indą plona srovele supilkite augalinį aliejų. Sumaišykite mišinį iki tirštos konsistencijos. Į gautą masę supilkite citrinos sultis ir vėl plakite iki vientisos masės.
Pasirodo, greitas naminis majonezas iš minimalių ingredientų.
Tuo pačiu metu majoneze nėra konservantų ir kenksmingų medžiagų, kaip ir jo komerciniame atitikmenyje.