Pagal šį receptą marinuosite agurkus, kurie bus tokie patys kaip ir statinėje. Tam reikia paimti penkių litrų plastikinius butelius.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
agurkų, 3 kg;
– česnako, 6 skiltelių
; – krienų lapų arba šaknies, 3 vnt
; – serbentų, 3 lapų;
– krapų skėčio
; – druskos, 100 g.
Paruošimo procesas
Agurkai gerai nuplaunami, nupjaunamos uodegėlės ir 1 – 2 val. užpilami švariu šaltu vandeniu.
Į butelį dedame sluoksnį žalumynų, tada agurkų, tada vėl žalumynų.
Užpilame druskos ir užpilame šaltu vandeniu, uždengiame marle ir pastatome butelį į indą, iš kurio nutekės skystis.
Agurkai rauginami savaitę vėsioje vietoje
.
Sūrymą
nusunkiame
, agurkus švariai nuplauname vandeniu, užpilame vandeniu ir pastatome laikyti vėsioje vietoje. Agurkai
paruošti naudoti
.
Patarimas: jei nenorite ilgai laikyti agurkų plastikiniuose indeliuose, perkelkite juos į stiklinius stiklainius ir uždarykite įprastais plastikiniais dangteliais. Taip agurkai labai ilgai išsilaikys rūsyje.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
