Kaip kepti baklažanus, kad jie nesugertų aliejaus. Pagal šį receptą baklažanai yra skanesni už grybus ir mėsą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanai yra unikali daržovė, turinti ne tik įdomų skonį, bet ir daug naudingų savybių. Jame yra B grupės vitaminų, vitamino C, PP ir karotino, taip pat mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, geležis, magnis, natris ir fosforas. Dėl šios priežasties baklažanai padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, gerina medžiagų apykaitą ir virškinamojo trakto veiklą.

Baklažanų užkandžiai yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių. Jie gali būti aštrūs, aštrūs, saldūs ir rūgštūs arba subtilaus skonio. Iš šios daržovės pagaminti užkandžiai tiks ir kasdieniniam meniu, ir šventiniam stalui. Jie gali būti patiekiami šalti arba karšti, kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie mėsos ar žuvies.

Ingredientai:

Baklažanai – 800 g;
Kiaušiniai – 1 vnt .;
Grietinė 20% – 2 šaukštai;
Svogūnai – 1 vnt .;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Ciberžolė – ½ šaukštelio;
Petražolės – kelios šakelės;
Druska – ½ šaukštelio.
Baklažanų užkandžio paruošimas:

Baklažanus nulupkite taip, kad liktų žievelės juostelės, ir supjaustykite dideliais kubeliais. Giliame inde pasūdykite baklažanus ir palikite 15 minučių.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, įberkite druskos ir cukraus. Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įmuškite išplaktą kiaušinį ir palikite dar 10 min.

Auksinį svogūną sudėkite į atskirą dubenį. Baklažanus apkepkite aliejuje keptuvėje, pirmiausia išspauskite iš drėgmės.

Kepkite baklažanus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos, tada suberkite ciberžolę ir mėgstamus prieskonius. Į baklažanus suberkite svogūną ir išmaišykite.

Į baklažanus įpilkite grietinės ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 3 minutes.

Susmulkinkite petražoles, perspauskite česnako skilteles ir supilkite mišinį į baklažanus. 

Išjunkite viryklę ir po dangčiu leiskite baklažanams įsigerti česnakuose ir žolelėse. Tai geras patiekalas kaip garnyras arba kaip atskiras užkandis.

Taip pat skaitykite:  Imu 200 g varškės ir truputį kefyro. Patys skaniausi pusryčiai didelei šeimai

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.