Jie valgo kaip sėklas! Mano jaunystės patiekalas: švelnūs, skanūs vištienos sparneliai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kvapus ir aštrus užkandis iš vištienos sparnelių, puikiai dera ir į šventinį, ir į iškylos meniu, o kaip užkandis žiūrint televizorių – taip pat puikus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– vištienos sparneliai, 1 kg;

– kečupas, garstyčios ir majonezas po 3 v.š.;

– česnakai, 5 gvazdikėliai;

– druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį.

Virimo procesas

Sparnus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Į mėsą įpilkite kečupo ir majonezo. Naudokite kokį tik mėgstate kečupą, galite naudoti net pomidorų pastą.

Įdėkite daugiau garstyčių – taip pat imkite pagal skonį, susmulkintą česnaką (tarkuotą arba per spaudą), pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį ir viską gerai išmaišykite, kad visi mėsos gabaliukai pasidengtų padažu.

Patarimas: geriau minkyti rankomis – taip marinatas puikiai susigeria į mėsą ir gerai marinuojasi.

Palikite 1 valandai.

Sudėkite į kepimo indą ir aptepkite likusiu marinatu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, patikrinkite orkaitę, galite gauti daugiau ar mažiau.

Patiekiama su įvairiais padažais, labai skanu su bulvių košės garnyru arba naminiu, su šviežių daržovių salotomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.