Jie tiesiog tirpsta burnoje. Dingsta nuo stalo per 1 minutę

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokio pyrago tikrai nesate darę, o jei gaminote, tai bus ne pagal šį receptą. Būtinai išbandykite, rezultatais tikrai nenusivilsite.

Meringue buvo išrastas seniai. Jis visada buvo siejamas su meile ir romantika. Tikriausiai visa tai dėl malonaus skonio ir žavingo gaminimo proceso. Pirmasis meringue išradęs žmogus buvo Gasparini. Jis gyveno Šveicarijoje, Meiringeno mieste, greičiausiai iš ten ir kilo pavadinimas.

Ingredientai meringue:

Kiaušiniai 4 vnt;
Cukrus 250 gr;
Citrinų sultys 10 g;
Kukurūzų krakmolo vienas valgomasis šaukštas;
 Ingredientai kremui:

Grietinėlė 400 gr;
Varškės sūris 180 gr;
Cukraus pudra.
Kita:

Uogos, vaisiai.
Paruošimas:

Atskirkite baltymus nuo trynių. Iš viso turime 4 kiaušinius, baltymų turėtume gauti apie 130 gramų. Baltymus sudėkite į atskirą dubenį ir plakite mikseriu, kol susidarys šviesios putos. Įsitikinkite, kad plaktuvas ir dubuo yra sausi, nes vanduo ar riebalai kiaušinių neišplaks.

Maišytuvą nustatykite ant mažo greičio ir įpilkite cukraus. Cukrus turi būti smulkus ir visiškai ištirpęs. Toliau įpilkite citrinos sulčių.

Meringue konsistencija yra tankesnė dėl cukraus. Jis nebus labai saldus, nes įpylėme rūgščias citrinos sultis.

Įpilkite kukurūzų krakmolo ir vėl įjunkite maišytuvą.

Kai morė bus paruošta, perkelkite ją į konditerinį maišelį ir pridėkite antgalį.

Pakelio turinį išspauskite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Iš šio ingredientų kiekio gavome 12 produktų.

Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių ir sudėkite į ją meringue. Paruošimas užtruks apie 1 valandą ir 20 minučių. Produktų spalva turi išlikti balta.

Tortas iš viršaus gaunasi traškus, o viduje minkštas.

Pradėkime ruošti kremą. Į tinkamą indą įdėkite 30% grietinėlės, varškės ir vieną šaukštą cukraus pudros. Įjunkite mikserį ir palaukite, kol masė sutirštės. Nepersistenkite, nes kitaip kremas netiks tortui papuošti.

Tešlą perkeliame į konditerinį maišelį, pasirenkame antgalį ir turinį išspaudžiame į kiekvieno pyrago centrą.

Kad skonis būtų įdomesnis, atsikratome vyšnių sėklų, padalijame per pusę ir dedame ant pyrago viršaus. Tik tada ant viršaus užspauskite kremo.

Papuošimui pabarstykite smulkintais riešutais, vaisiais ir uogomis.

Pyragėliai gavosi labai skanūs, tirpsta burnoje ir skatina nuolat juos virti. Linkime visiems gero apetito.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.