Daugeliui žmonių salotos yra svarbi valgio dalis. Šis patiekalas gali suteikti žmogui daugiau skaidulų kartu su naudingomis medžiagomis, vitaminais ir mineralais. Todėl į savo racioną būtina įtraukti salotas.
Šis patiekalas pirmą kartą pasirodė daugiau nei prieš 250 000 metų! Senovės Roma laikoma pirmųjų salotų gimtine. Valstybė paruošė gana įprastas salotas iš žalumynų. Pamažu salotos ėmė rastis ir į kitų šalių virtuves.
Taigi pusiasalio patiekalas persikėlė į Prancūziją. Šioje kulinariniais malonumais garsėjančioje šalyje salotos rado antrą vėją.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti paprastas burokėlių salotas.
Ingredientai burokėlių salotoms:
burokėliai – vnt.;
garstyčių pupelės – a.š. l.;
konservuoti žalieji žirneliai – 180 g;
augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
česnakas – gvazdikėlis;
citrinos sultys – 2 šaukštai. l.;
petražolės – 2 šakelės;
sojos padažas – 2 šaukštai. l.;
žalias svogūnas – krūva.
Burokėlių salotų paruošimas:
Išvirusius burokėlius susmulkinkite stambiais trintuvės dantukais. Susmulkintus burokėlius sumaišykite su žaliais žirneliais. Į mišinį įpilkite česnako skiltelę, perspaustą per spaudą.
Smulkiai supjaustykite petražoles ir žaliuosius svogūnus ir pabarstykite salotų paviršių. Patiekalą pagardinkite citrinos sultimis, sojos padažu ir augaliniu aliejumi. Įpilkite garstyčių ir gerai sumaišykite visus ingredientus.
Dėl to iš nedaugelio produktų gauname sveikas salotas.
Dėl padažo be majonezo patiekalas gali būti vadinamas dietiniu.