Jie suvalgys per 2 minutes! Naujos burokėlių salotos: ruošiu kiekvienai dienai ir šventėms

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui žmonių salotos yra svarbi valgio dalis. Šis patiekalas gali suteikti žmogui daugiau skaidulų kartu su naudingomis medžiagomis, vitaminais ir mineralais. Todėl į savo racioną būtina įtraukti salotas.

Šis patiekalas pirmą kartą pasirodė daugiau nei prieš 250 000 metų! Senovės Roma laikoma pirmųjų salotų gimtine. Valstybė paruošė gana įprastas salotas iš žalumynų. Pamažu salotos ėmė rastis ir į kitų šalių virtuves.

Taigi pusiasalio patiekalas persikėlė į Prancūziją. Šioje kulinariniais malonumais garsėjančioje šalyje salotos rado antrą vėją.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti paprastas burokėlių salotas.

Ingredientai burokėlių salotoms:

burokėliai – vnt.;
garstyčių pupelės – a.š. l.;
konservuoti žalieji žirneliai – 180 g;
augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
česnakas – gvazdikėlis;
citrinos sultys – 2 šaukštai. l.;
petražolės – 2 šakelės;
sojos padažas – 2 šaukštai. l.;
žalias svogūnas – krūva.
Burokėlių salotų paruošimas:

Išvirusius burokėlius susmulkinkite stambiais trintuvės dantukais. Susmulkintus burokėlius sumaišykite su žaliais žirneliais. Į mišinį įpilkite česnako skiltelę, perspaustą per spaudą.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir žaliuosius svogūnus ir pabarstykite salotų paviršių. Patiekalą pagardinkite citrinos sultimis, sojos padažu ir augaliniu aliejumi. Įpilkite garstyčių ir gerai sumaišykite visus ingredientus.

Dėl to iš nedaugelio produktų gauname sveikas salotas.

Dėl padažo be majonezo patiekalas gali būti vadinamas dietiniu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Jie valgo kaip sėklas! Mano jaunystės patiekalas: švelnūs, skanūs vištienos sparneliai
Patiko? Pasidalink! Ačiū.