Paprastas skanaus kepenų patiekalo receptas su minimaliu produktų rinkiniu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
Kepenys, 500 g;
– manų kruopos, 2 šaukštai
; – kiaušiniai, 2 vnt;
– pienas, 50 ml; –
druska ir pipirai pagal skonį;
– ryžiai, 100 g; –
svogūnai ir morkos po 1 vnt.
Kepimo procesas
Kepenis pertrinkite per
mėsmalę
arba susmulkinkite blenderiu
. 15 min. mirkykite manų kruopas šiltame piene
. Ryžius virkite, kol jie bus pusiau išvirę
. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol jie bus pusiau išvirę, sudėkite tarkuotas morkas ir troškinkite, kol bus paruošti.
Į kepenėles įmuškite kiaušinius, suberkite trintą česnaką (dėkite pagal skonį arba visai nedėkite), įberkite druskos ir pipirų, sudėkite smulkintas žoleles, manų kruopas su pienu ir išmaišykite masę iki vientisos masės.
Ryžius sumaišykite su svogūnais ir morkomis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite prieskonių
. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite dalį kepenų, tada sluoksnį ryžių su daržovėmis, vėl kepenis, sluoksnį ryžių su daržovėmis.
Taip pakaitomis sudėkite visus produktus. Viską galite tiesiog sumaišyti ir supilti vientisą masę į formą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
