Kepta kiauliena su granatų sėklomis yra kažkas neprilygstamo ir labai skanaus. Šis užkandis yra geras ir karštas, ir šaltas, puikiai tinka prie įvairių garnyrų ir salotų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiauliena, 1 kg;
svogūnas ir granatas 1 vnt.;
druska, pipirų mišinys, prieskoniai, aromatinės žolelės;
sviesto, 20 g.
Virimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais, atsitiktine tvarka supjaustome bet kokio dydžio gabalėliais.
Mėsos gabaliukus pagardinkite druska, pipirų mišiniu, įvairiais prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis, su kuriomis dažniausiai marinuojate mėsą.
Paimkite didelį svogūną arba kelis gabalus ir supjaustykite žiedais.
Granatą išardome į grūdelius.
Imame švarų pusantro litro stiklainį ir sluoksniais dedame visus produktus: mėsą, svogūnus ir apibarstome granatų sėklomis.
Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir uždenkite folija.
Stiklainį pašaukite į šaltą orkaitę, įkaitinkite 180 laipsnių ir kepkite apie 1,5 valandos.

Baigę kepti, orkaitės neatidarinėkite, o palikite 5 minutėms, kad stiklainis nesprogtų nuo temperatūros pokyčių. Tada atidarykite dureles ir palikite taip 20 minučių.

Tokios minkštos, aromatingos ir švelnios mėsos su originaliu granatų rūgštumu tikrai nesate bandžiusi. Taigi gaminkite su malonumu.
