Rekomenduoju nedelsiant pabandyti pasigaminti šį pyrago receptą. Tokį desertą tikrai įtrauksite į savo šeimos valgiaraštį. Grietine trapius pyragus paverčia tiesiog puošniais, o citrinos aromatas žadina apetitą.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kiaušinių tryniai, 3 vnt.;
- sviestas, 80 g;
- cukrus, 70 g;
- 1 citrinos žievelė;
- miltai, 200 g;
- kepimo milteliai, 1 arb.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
- baltymai, 2 vnt.;
- cukrus, 80 g;
- grietinės arba jogurto, 400 g;
- krakmolo arba miltų, 3 v.š.
Virimo procesas
Trynius ištrinkite su cukrumi ir ištrinkite šluotele.
Sudėkite minkštą sviestą ir sutrinkite arba plakite mikseriu iki vientisos masės.
Supilkite žievelę, išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, druska ir užminkykite minkštą, lanksčią tešlą.
Tešlą padalinkite į 2 dalis, supakuokite į maišelius ir 30 minučių nusiųskite į šaldiklį.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir dalimis suberti cukrų, išplakti iki vientisos ir tirštos masės.
Dalimis supilkite grietinę ir švelniai išmaišykite mikseriu.
Tešlą paskirstome ant pergamentu išklotos formos ir formuojame šonus.
Tepkite grietinėlę ir ant viršaus užtarkuokite antrąją tešlos dalį.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Tortas bus toks švelnus ir erdvus, kad jį visada gaminsite. Jei yra noro, pasigaminkite dar vieną šokoladinį glaistą ir užpilkite pyragą ant viršaus.