Pyragai yra tradicinis patiekalas daugelyje pasaulio šalių. Be to, kepimas buvo išrastas gerokai prieš civilizacijų sukūrimą. Pirmieji pyragėliai nebuvo valgomi, jie tarnavo kaip rezervuaras įdarui. Tešla buvo nerauginta, bet manyta, kad ją patogu gabenti maistą iš vieno miesto į kitą. Testą naudojo keliautojai ir kariai.
Kaip tiksliai žmonės sugalvojo kepti tešlą, tiksliai nežinoma. Galbūt ši idėja priklausė vargšams, kurie turėjo baigti valgyti neraugintą tešlą.
Paruoškime šiuolaikiškus, skanius ir aromatingus vištienos pyragus.
Ingredientai vištienos pyragams:
kefyras – 300 ml;
druska – šaukštelis;
cukrus – šaukštai;
kiaušinis – 1 vnt .;
augalinis aliejus – 2 šaukštai;
miltai – 450 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
svogūnas – vnt.;
sviestas – 30 g;
grybai;
vištienos filė – 200 g;
grietinė – 2 šaukšteliai.
Vištienos pyragų gaminimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, išmaišykite ir įmuškite kiaušinį. Į kefyrą supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Miltus su kepimo milteliais persijokite į kefyrą, rankomis minkykite elastingą minkštą tešlą.
Palikite tešlą po celofanu 20 minučių.

Šiuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite ant stiprios ugnies keptuvėje su sviestu.
Grybus smulkiai supjaustykite, suberkite į svogūną ir palaipsniui sumažinkite ugnį. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į keptuvę, įberkite druskos ir pipirų.
Kai vištienos filė bus visiškai balta, į įdarą įpilkite grietinės ir išmaišykite. Uždenkite įdarą dangčiu ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Tešlą išmuškite ir padalinkite į 10 dalių, suformuokite rutuliukus. Iš kolobokų rankomis formuojame plokščius pyragus, į juos dedame įdarą ir užsandariname vidų.

Pyragėlius apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje ir dėkite siūle žemyn. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Svarbu, kad aliejus apsemtų pyragą ½.
Rezultatas – sultingi pyragėliai su vištiena ir grybais.

Šis įdaras taps jūsų ir jūsų šeimos mėgstamiausiu.
