Imu bulves ir kefyrą. Skanūs pyragaičiai pagal uzbekų šeimininkės receptą: išradingi ir paprasti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš bulvių galite pagaminti daug skanių patiekalų. Pasaulis žino daugybę skirtingų bulvių patiekalų. Pavyzdžiui, bulviniai blynai, keptos bulvės, bulvių pyragai.

Šį bulvinių patiekalų sąrašą galima tęsti dar ilgai. Pats universaliausias garnyras gaminamas iš bulvių, jų dedama į salotas.

Anksčiau bulvėmis buvo galima išmaitinti visą šeimą. XX amžiuje, per stiprų badą, bulvės buvo vienintelis būdas išgyventi daugumai šeimų.

Ši daržovė gali augti beveik bet kuriame dirvožemyje. Todėl jo derlius nėra toks sunkus.

Dabar bulvės ir toliau gerbiamos. Mes jums pasakysime, kaip gaminti bulvių pyragus.

Ingredientai bulvių pyragams:

bulvės – 4 vnt .;
kefyras – 200 ml;
druska – šaukštelis;
cukrus – šaukštelis;
mielės – 10 g;
kiaušinis – vnt.;
miltai – 450 g;
augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Bulvių pyragų ruošimas:

Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės ir paverskite tyrele. Į tyrę supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite.

Į kefyro ir bulvių mišinį supilkite druską, granuliuotą cukrų ir mieles, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Miltus persijokite į bulvių mišinį ir užminkykite tešlą.  

Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus, toliau minkykite ir suformuokite bandelę. Bandelę sudėkite į augaliniu aliejumi išteptą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.

Stalą pabarstykite miltais, užminkykite bandelę ir padalinkite į 20 lygių dalių.

Iš kiekvienos dalies formuojame po nedidelę bandelę.

Delnu šiek tiek išlyginkite rutuliukus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, išdėliokite storus plokščius pyragus ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kepant pyragėlius kelis kartus apverskite.

Pyragėlius geriau dėti ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių. Tokie pyragėliai bus purūs ir minkšti, idealiai tiks prie sriubų ir mėsos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.