„Grybų kepures valgome vietoj mėsos“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Grybai su įdaru kepami orkaitėje. Tai gana sotus ir labai skanus užkandis. Iškepa labai greitai.

Komponentai yra paprasti:

400 g pievagrybių;
120 g kieto sūrio;
1 paprikos;
0,5 maltos cukinijos;
1 pomidoras;
1 skiltelė česnako;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelio itališkų žolelių;
20 ml augalinio aliejaus.

Taip paruošti grybai karštomis dienomis tiks kaip užkandis ar lengva vakarienė. Kad iškeptų tolygiai, grybus patartina naudoti didelėmis kepurėlėmis ir maždaug tokio paties dydžio. Jie turi būti be dėmių ir defektų.

Dėl skonio ir gražios išvaizdos naudokite dviejų rūšių sūrius. Paprikos taip pat gali būti įvairių spalvų.

Grybus gerai nuplaukite, kepurėlę atskirkite nuo stiebo. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad šiek tiek išdžiūtų. Palaukite apie 20 minučių. Per tą laiką supjaustykite kojas ir apkepkite jas aliejuje, kol išgaruos.

Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Iš cukinijų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės, o česnaką sutraiškykite naudodami spaudą.

Daržoves sumaišykite su grybais, sūriu, česnaku. Įberkite druskos, žolelių, išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į dangtelius sudėkite įdarą, sandariai užspauskite. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba į riebalais išteptą skardą. Kepkite orkaitėje 20 minučių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Naminės keptos bulvės su grybais. Paprastas receptas kiekvienai dienai
Patiko? Pasidalink! Ačiū.