Geriausias vištienos krūtinėlės receptas. Milijonus širdžių užkariavęs receptas: skanu, greita ir paprasta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne paslaptis, kad baltoje paukštienoje riebalų yra minimalus. Ekspertai mano, kad krūtinė yra sveikiausia vištienos skerdenos dalis. Galima valgyti ir šlauneles bei blauzdeles, tačiau joms geriau rinktis pietų laiką, o vakarienei – neriebi mėsa, tai yra krūtinėlė.

Jei pašalinsite odą nuo šlaunų, jose vis tiek bus daug riebalų ir cholesterolio. Krūtinė šiuo atžvilgiu yra daug kartų naudingesnė, todėl yra pagrindo mylėti amerikietišką vištieną. Tai yra, pirkite ir kepkite tik baltą mėsą – sausą, be keptos plutos ir odelės su majonezu. Tačiau jei gaminsite pagal tinkamą receptą, galite atrasti naują ir nepakartojamai skanų patiekalą!

Ingridientai:

vištienos krūtinėlė – 3 vnt .;
svogūnas – vnt.;
alyvuogių aliejus – 2 šaukštai. l.;
sviestas – 2 šaukštai. l.;
česnakai – 4-5 gvazdikėliai;
citrinos sulčių;
vištienos sultinys arba vanduo – stiklinė;
grietinėlė – stiklinė;
muskato riešutas – 2 šaukšteliai;
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Krūtinės kepimas:

Ant vištienos krūtinėlių darome įpjovimus išilgai ir skersai. Pagardinkite filė iš abiejų pusių druska ir pipirais pagal skonį.

Į keptuvę įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir nedidelį gabalėlį sviesto. Kepkite krūtinėlę ant vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Peiliu smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Keptuvę ištepkite nedideliu gabalėliu sviesto. Sudėkite paruoštą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite svogūną.

Į keptuvę išspauskite vienos citrinos sultis. Supilkite vieną stiklinę virinto vandens arba vištienos sultinio, jei yra. Taip pat dedame grietinėlę.

Įdėkite pusę arbatinio šaukštelio muskato riešuto ir druskos. Kaip papuošimą, į ingredientus įpilkite šiek tiek žalumynų.

Į turinį įpilkite vištienos filė.

Virkite po uždarytu dangčiu ant silpnos ugnies. Pakanka 25 minučių.

Patiekalas paruoštas, ant viršaus pabarstykite nedidelį kiekį šviežių žolelių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.