Tai nėra klasikinis daugelio mėgstamas Napoleono pyrago receptas, tačiau jo pagalba gaunamas toks pat skanus ir subtilus desertas su erdviu kremu.
Virimui jums reikės šių ingredientų :
- sviestas, 200 g;
- aliejus, 30 ml;
- miltai, 400 g;
- žiupsnelis druskos ir cukraus;
- actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;
- šaltas vanduo, 100 ml.
Norėdami paruošti kreminį kremą, jums reikia :
- pienas, 500 ml;
- kiaušinių tryniai, 2 vnt.;
- vanilės pagal skonį ir norą;
- cukraus, 4 šaukštai;
- miltų, 1 valgomasis šaukštas;
- krakmolas, 2 šaukštai;
- sviestas, 100 g;
Norėdami paruošti ganache, paimkite :
- baltas šokoladas, 100 g;
- grietinėlės arba pieno, 70 ml.
Virimo procesas
Kremui kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, vanile, miltais ir krakmolu ir supilkite šiek tiek pieno. Plakite šluotele arba mikseriu iki vientisos masės ir supilkite masę į puodą su pienu. Sumaišome.

Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami iki vientisos masės. Palikite atvėsti.
Miltus persijojame, sumaišome su druska ir cukrumi, vanile ir sviesto gabalėliais, kuriuos galima ir tarkuoti. Masę sutrinkite rankomis į trupinius arba susmulkinkite dalimis blenderiu.
Supilkite aliejų, actą, vandenį ir užminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta ir plastiška.
Stalą pabarstykite miltais, tešlą iškočiokite į sluoksnį, sulankstykite į voką, pabarstykite miltais. Dedame į maišelį ir siunčiame į šaldiklį 30 minučių.

Šokolado gabaliukus pagal skonį sumaišyti su grietinėle ir ištirpinti, išmaišyti iki vientisos masės ir užpilti ant pyrago. Jei norite, papuoškite kitos spalvos šokoladu.

Siunčiame į šaldytuvą 4-6 valandoms.
Labai subtilus pyragas, kuris jums tikrai patiks ir kurį gaminsite dažnai.

