Gaminu tai daug metų: vietoj pyragėlių užkandžiui. Užtenka 3 bulvių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žinome nemažai šiuolaikinių patiekalų, kurie gaminami iš bulvių. Tai yra pagrindinis daugelio patiekalų garnyras. Visi populiarūs užkandžiai taip pat gaminami iš bulvių, nesvarbu, ar tai traškučiai, gruzdintos bulvytės ar kaimiškas.

Dabar visi žino apie bulvių svarbą. Tačiau dar XVIII amžiuje ši daržovė nebuvo itin mėgstama. Faktas yra tas, kad valgyti bulves buvo net pavojinga. Neinformuoti valstiečiai valgė daržovės žiedus, todėl apsinuodijo.

Kotryna Didžioji bulves panaudojo kaip humanitarinę pagalbą Suomijai. „Žemės obuolius“ buvo nuspręsta laivu gabenti į šią šalį bado sąlygoms įveikti. Mūsų šalyje ši daržovė vis dar nebuvo populiari.

Šiais laikais situacija pasikeitė, todėl išsaugokite originalų bulvių pyragų receptą.

Bulvių pyrago ingredientai:

pienas – 150 ml;
paprika – ch. l.;
vanduo – 150 ml;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
cukrus – a.š. l.;
augalinis aliejus – 30 ml;
druska – ½ šaukštelio;
sūris – 100 g;
grietinė – 2 šaukštai. L.;
sviestas – 30 g;
mielės – 7 g;
svogūnai – vnt.;
miltai – 600 g;
bulvės – 500 g.
Bulvių pyragų ruošimas:

Į šiltą pieną įpilkite tos pačios temperatūros vandens, įpilkite grietinės, druskos, granuliuoto cukraus ir mielių. Ingredientus išplakti iki vientisos masės.

Iš mielių suformavę tešlą, miltus persijokite į pieno skystį. Rankomis minkykite nelipnią ir elastingą tešlą. Palikite tešlos gumulą šiltai po rankšluosčiu valandai.

Šiuo metu nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės, sutrinkite iki tyrės. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.

Svogūną reikia iš anksto supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Sūrį sumalkite smulkiais trintuvės dantukais. Kartu su sviestu ir svogūnais į bulvių košę įmaišykite sūrį.

Taip pat skaitykite:  Šis naujas produktas išeina tiesiai iš keptuvės, gaila, kad anksčiau taip negaminau

Iš gautos masės suformuojame 9 vienodus kolobokus. Panašiai tešlą padaliname į 9 vienodus kolobokus, iš kurių iškočiojame 10-12 cm skersmens papločius, į kiekvieną sluoksnį dedame po bulvių rutuliuką, o kraštus užsandariname į savotišką maišelį.

Maišelį reikia šiek tiek išlyginti ir 15 minučių palikti ant kepimo skardos po maistine plėvele. Kol kas dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, papriką ir per spaudą perspaustas česnako skilteles.

Pyragų ruošinių paviršių prisotiname riebiu skysčiu.

Kepkite pyragus orkaitėje pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.

Rekomenduojame prieš kepant pyragėlių paviršių pabarstyti sūriu.

Tačiau ir be sūrio kepurėlės gaunamas skanus miltinis gaminys su bulvėmis viduje.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.