Varškė yra svarbus kalcio šaltinis organizmui. Varškės dėka galite pagerinti daugelį organizme vykstančių procesų. Dauguma mitybos specialistų pataria varškę valgyti ryte, nes tai baltyminiai pusryčiai, padedantys jaustis energingiems visą dieną.
Tačiau jūs negalėsite visą laiką pusryčiams valgyti varškės. Šis produktas gali tiesiog nuobodžiauti. Todėl verta paieškoti alternatyvių patiekalų iš varškės. Pavyzdžiui, lengvos varškės bandelės.
Kadangi ryte įgauname energijos ateinančiai dienai, tai nieko blogo per pusryčius valgyti bandeles. Iškepame gardžias kvapnias varškės bandeles.
Ingredientai varškės bandelėms:
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 3 šaukštai;
Druska – žiupsnelis;
Vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Varškės sūris – 250 g;
Sviestas – 80 g;
Miltai – 250 g;
Kepimo soda – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
Miltai – 70 g;
Cukrus – 30 g;
Sviestas – 30 g.
Varškės bandelių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite varškę, druską, suberkite vanilinį ir klasikinį cukrų. Sumaišykite ingredientus, įpilkite minkšto sviesto.
Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Palikite tešlą po celofanu šaldytuve 10 minučių.
Įdarui cukrų sumaišyti su miltais, supilti sviestą. Rankomis iš ingredientų sukurkite kreminį trupinį.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į didelį ploną sluoksnį. Nuimame kiekvieno sluoksnio nelygius kraštus.
Kiekvieną sluoksnį pabarstykite įdaru.
Kiekvieną sluoksnį susukite į ritinį ir patepkite sviestu.
Padalinkite suktinukus į mažas dalis.
Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Rezultatas – sultingos ir lengvos varškės bandelės.
Tai geras pusryčių ir užkandžių pasirinkimas.