Pyragai yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti viso pasaulio virtuvėse. Kiekviena šalis turi savo unikalius pyragų receptus ir būdus.
Indijoje pyragaičiai ruošiami su aštriais ir aštriais įdarais, tokiais kaip karis, lęšiai, daržovės ir sūris. Jie vadinami samosomis. Italijoje pyragai ruošiami su sūriu ir pomidorais. Jie vadinami kalzonais. Kinijoje pyragai yra garinami ir įdaromi mėsa, daržovėmis ar tofu. Jie vadinami baozi. Tai tik keli pyragų pavyzdžiai įvairiose šalyse.
Verta išmokti gaminti klasikinius pyragus.
Ingridientai:
verdantis vanduo – 250 ml;
pienas – 250 ml;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
druska – 1,5 šaukštelio;
mielės – 8 g;
augalinis aliejus – 100 ml;
miltai – 700 g.
Pyragų ruošimas:
100 gramų miltų supilkite į dubenį su verdančiu vandeniu ir užplikykite verdančiu vandeniu. Atskirai dubenyje su šiltu pienu sumaišykite mieles ir cukrų.
Miltus ir druską persijokite į mielinį pieną ir išmaišykite. Į miltus supilkite augalinį aliejų, galite jį pakeisti lydytu sviestu, minkykite.
Paruoštą tešlą sudėkite į įprastą tešlą, minkykite vienalytę rutulį. Proceso metu galite pridėti šiek tiek miltų.
Bandelę palikite dubenyje, valandai palikite po rankšluosčiu.
Šiuo metu įdarą galite gaminti iš troškintų kopūstų arba kiaušinių su žaliais svogūnais.
Išminkykite tešlą, padalinkite į 10 lygių dalių ir suformuokite rutuliukus. Palikite bandeles 10 minučių po celofanu.
Iš kolobokų rankomis formuojame plokščius pyragus, į kuriuos dedame įdarą.
Užsandarinkite įdarą tešlos viduje, pyragėlius sudėkite į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – paprasti purūs pyragėliai.
Galite virti juos su bet kokiu įdaru, nesvarbu, ar tai mėsa, daržovės ar vaisiai.