Gaminau nuo sovietinių laikų. Kijevo salotos – svečiai jas visada valgo pirmi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kijevo salotos yra vienos garsiausių sovietmečio salotų. Jį dažnai buvo galima išvysti įvairių viešbučių kurortuose. Tai lengvas patiekalas, kurį netgi galima laikyti vitaminingu. Kijevo salotose yra daug įvairių daržovių, taip pat riešutų, kurie suteikia patiekalo sveiką atspalvį.

Kijevo salotos buvo naudojamos kaip patiekalas prieš pagrindinį valgį. Prieš eidami pylimu, jie galėjo užkąsti. Vėliau jie pradėjo pamiršti apie salotas, užleisdami vietą naujiems malonumams iš Europos.

Verta pabandyti gaminti Kijevo salotas namams.

Kijevo salotų ingredientai:

morkos – vnt.;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
virtas kiaušinis – vnt.;
sūris – 30 g;
obuolys – ½ gabalo;
majonezas – 1,5 šaukštai;
graikiniai riešutai – 30 g.
Kijevo salotų paruošimas:

Nuluptas morkas ir kiaušinį sutarkuokite smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis. Česnako skilteles perspauskite per spaudą ir sudėkite į kiaušinį bei morkas.

Sūrį smulkiai sutarkuokite ir suberkite į salotas. Nulupkite obuolį iš sėklų ankšties ir nulupkite. Obuolius sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į salotas.

Pagardinkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.

Riešutus susmulkinkite ir pabarstykite ant salotų.

Didelėje įmonėje ingredientai turėtų būti padvigubinti.

Pasirodo, paprastos Kijevo salotos. Tai geras užkandžių pasirinkimas šventiniam stalui.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Tiesiog gaminu maltą mėsą ir dedu ant duonos. Skanių užkandžių receptas: taip gaminu daugiau nei 10 metų
Patiko? Pasidalink! Ačiū.