Desertų populiarumas pasaulio virtuvėje yra didžiulis. Konditerijos virėjai nuolat sugalvoja naujų kepinių ar saldumynų, kad sužavėtų išrankią publiką. Žinoma, eksperimentai ne visada būna sėkmingi. Parduotuvėse galima aptikti, švelniai tariant, nevalgomų gėrybių.
Nekepus pyragų galima pagaminti gerą desertą. Kaip pavyzdį esame pasirengę jums pasiūlyti šį receptą.
Ingredientai aviečių pyragui:
avietės – 250 g;
kakava – 15 g;
cukrus – 80 g;
plakta grietinėlė – 150 g;
kukurūzų krakmolas – 30 g;
cukraus pudra – 50 g;
apelsinų sultys – 70 ml;
Ricotta sūris – 150 g;
Savoyardi sausainiai – pakuotė.
Aviečių pyrago paruošimas:
Į avietes suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Sumaišykite ingredientus keptuvėje ir virkite, kol mišinys sutirštės.
Savoyardi sausainius dėkite ant kepimo indo dugno ir gausiai užpilkite apelsinų sultimis. Vietoj parduotuvės sulčių galite naudoti šviežiai spaustas sultis, taip desertas bus skanesnis.
Paruoštą aviečių uogienę uždėkite ant sausainių ir tolygiai paskirstykite paviršių. Ant uogienės sluoksnio dėkite antrąją sausainių sluoksnį.
Atskirame dubenyje sumaišykite Ricotta sūrį ir cukraus pudrą. Į masę supilkite plaktą grietinėlę ir plakite trintuvu iki vientisos masės.
Į grietinėlę supilkite kakavą, maišykite, kol ingredientas ištirps mišinyje. Viršutinį sausainių sluoksnį aptepkite kremu ir tolygiai paskirstykite ant skardos.
Tortą padėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Dėl to mes gauname neįprastą aviečių pyragą be kepimo. Taip pat grožiui galima papuošti šokolado ar kokoso drožlėmis.