Vasaros sezono metu daugelis nori save pamaloninti uogų desertais. Žiemą švieži vaisiai ir uogos daugumai nepasiekiami, nes parduotuvėse neįtikėtinai brangūs. Dėl šios priežasties vasarą būtina auginti braškes, mėlynes ir kitas uogas. Pavyzdžiui, braškės yra naudingos organizmui, nes gerina virškinimo sistemos veiklą ir skatina gerą apetitą.
Dėl šios priežasties reikia nepamiršti ir uogų valgymo.
Mes jums pasakysime, kaip originaliai patiekti braškes ant stalo.
Ingredientai braškių desertui:
Pienas – 800 g;
Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
vanilinis cukrus – 10 g;
Druska – žiupsnelis;
Cukrus – 2 šaukštai;
Bananas – 1 vnt.;
Braškės – 200 g;
Kiviai – 1 vnt.
Braškių deserto paruošimas:
Į dubenį su krakmolu supilkite 100 gramų šalto pieno. Likusį pieną virkite storadugniame puode, kol jis įkais.
Pieną su krakmolu supilti į karštą pieną, toliau virti, kol sutirštės, nuolat maišydami. Virkite pieną 60 sekundžių po to, kai ant paviršiaus pradės formuotis burbuliukai.
Tada nukelkite pieną nuo ugnies, supilkite druską, klasikinį ir vanilinį cukrų, išmaišykite.
Braškes, bananą ir kivi supjaustykite mažais kubeliais.
Pirmiausia ⅓ susmulkintų vaisių sudėkite į skaidrias stiklines, ½ stiklinės užpilkite pieno mišiniu. Tada likusias produktų dalis išdėliokite sluoksniais, kiekvieną kartą užpildydami pieno kremu.
Gautą desertą palikite, kol pieno masė atvės.
Desertą rekomenduojama puošti braškėmis, ne iki galo išilgai supjaustytomis plonomis riekelėmis. Papuošimui galite naudoti ir bananą ar kivi.