Daug skaniau nei pyragai ir pica. Pintinės su sūriu ir dešra: jų negalima nusipirkti parduotuvėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Teiginys, kad kepiniai dabar valdo pasaulį, nieko nenustebins. Tai gerai žinomas faktas, kurį patvirtina milžiniški kepinių pardavimai visame pasaulyje. Kasdien nuperkama apie milijardą duonos gaminių.

Žinoma, pomėgis kepti žmonių galvoje buvo nuo seniausių laikų. Pavyzdžiui, egiptiečiai buvo pyragų gerbėjai. Faraonai į savo kapus dėdavo įvairius kepinius, kad paimtų juos į dangų.

Senovės Graikijoje jie sugalvojo kažką panašaus į Babą. Aukštuomenė taip pat mėgo saldžią duoną merkti į alkoholį. Be to, daugelis kunigų dievams neaukojo nieko daugiau, tik pyragus ir bandeles. Buvo tikima, kad tai geriausias būdas nuraminti aukštesnes jėgas.

Pristatome jums neįprastą kepimo receptą – pynutės su dešra.

Ingredientai sviestinėms dešrų pynutėms:

pienas – 300 ml;
dešra – 200 g;
druska – ½ šaukštelio;
sūris – 150 g;
cukrus – a.š. l.;
paprika – šv. l.;
mielės – šaukštelis;
sviestas – 60 g;
miltai – 450 g;
augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.
Sviestinių pynių su dešra ruošimas:

Į šiltą pieną supilkite granuliuotą cukrų, druską ir mieles. Sumaišykite birius ingredientus su pienu, per porą etapų persijokite miltus. Iš augalinio aliejaus minkykite elastingą ir lanksčią tešlą.

Palikite tešlą šiltai po plėvele 40 minučių. Tada iškočiokite bandelę į didelį, ne daugiau kaip 2 mm storio sluoksnį. Paplotį gausiai ištepkite šiltu sviestu.

Sūrį sumalkite ant vidutinių trintuvės dantų ir supjaustykite dešrą mažais gabalėliais. Tešlos sluoksnį pabarstykite paprika, ant paviršiaus tolygiai paskirstykite sūrio drožles ir dešrą.

Gautas sluoksnis turi būti sulankstytas nuo vieno galo iki vidurio, uždengiant sulankstytą dalį kitu galu. Gautą pailgą stačiakampį supjaustome į panašius stačiakampius, kurių kraštinė mažesnė 5 cm.

Visus stačiakampius perpjauname per vidurį, nepasiekdami galo.

Taip pat skaitykite:  Šašlykų kebabas orkaitėje ant svogūnų lovos! Koks kebabas be svogūnų?

Dvi vieno stačiakampio dalis susukame į košes ir sujungiame laisvais galais.

Sudėkite pynutes ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite tešlą 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

Prieš kepdami pynes galite aptepti tryniu. Tai suteiks patiekalui gražią auksinę plutą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.