Troškinys gaunasi sotus, kvapnus ir labai skanus, tokį patiekalą galima patiekti ant šventinio stalo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 5 vnt.;
– maltos bet kokios rūšies mėsos, 500 g
; – svogūno, 3 vnt.;
– pomidorų, 7 vnt.;
– pomidorų pastos, 2 šaukštai
; – kiaušinių, 4 vnt.; –
grietinės, 250
g; – sūrio, 120 g;
– druskos, pipirų, žolelių ir prieskonių pagal skonį.
Gaminimo procesas
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje, sumaišyti su malta mėsa, pakepinti, pasūdyti, pagardinti pipirais, įdėti prieskonių pagal skonį.
Supilti pomidorų pastą, išmaišyti, porą minučių pakepinti
. Cukiniją sutarkuoti, pasūdyti, palikti 10 minučių, nuspausti skysčio perteklių.
Pomidorus supjaustyti apskritimais, sūrį sutarkuoti.
Sudėti grietinę ir kiaušinius, išplakti, pagal skonį pasūdyti
.
Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais, išdėliokite dalį cukinijos, išlyginkite ją
, ant viršaus
sudėkite
maltą mėsą, vėl sluoksnį cukinijos, pomidorų
. Supilkite grietinės ir kiaušinių padažą, pabarstykite sūriu
. Kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje
.
Patarimas: pagal skonį įberkite česnako, saldžiosios paprikos ir paprikos.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
