Marinuoti česnakai jau seniai tapo vienu mylimiausių ir tradiciškiausių užkandžių ant mūsų stalų. Siūlau išbandyti mano receptą, kaip marinuoti šį užkandį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
česnakai, 2 kg;
rupios druskos 1 a.š. už kiekvieną 1 litro stiklainį;
actas 4%, 50 ml kiekviename stiklainyje;
vanduo šaltas ir švarus.
Virimo procesas
Česnaką rinkitės kokybišką, nepažeistą, be puvinio, tankų ir prinokusį.
Nuimame viršutinį žvynų sluoksnį, kurio negalima kruopščiai nuplauti, ir paliekame švarią, baltą žievelę. Nupjaukite uodegas ir užpakaliukus.
Mirkykite šaltame ir švariame vandenyje 1 dieną.
Vandenį nupilkite ir užpilkite švariu vandeniu, palikite dar parai.
Procedūrą kartojame trečią dieną, bet paliekame kitai dienai.
Sudėkite česnaką į švarius, sterilizuotus 1 litro stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį įberkite po šaukštą druskos.
Supilkite actą ir užpilkite šaltu vandeniu iki viršaus.
Uždenkite storais plastikiniais dangteliais ir keletą kartų apverskite stiklainius, kad druska greičiau ištirptų ir gautumėte marinatą.
Raugintus česnakus galite ilgai laikyti rūsyje, sandėliuke, balkone, šaldytuve.
Pasirodo, tai tik prabangus užkandis be nemalonaus kvapo, nes… česnaką prieš marinuodami kelis kartus pamirkome vandenyje.