Buvusių valgyklų mėsos kukulių receptas. Pakartokime, kaip namuose pasigaminti sultingų ir skanių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Klasikinis kotletų receptas nuo vaikystės, kai jie dar buvo ruošiami visiškai laikantis GOST ir gavosi skanūs, sultingi, tiksliai laikėsi proporcijų ir nebuvo galima pasakyti, kad gaminami tik iš duonos.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • malta mėsa, 1 kg;
  • kepalas, 250 g;
  • vandens apie 250 ml;
  • svogūnas, 1 vnt.;
  • česnako, druskos, pipirų, prieskonių, džiūvėsėlių.

Virimo procesas

Imkite bet kokį faršą, bet geriau jį sumaišykite, skirtingų mėsos rūšių derinys suteikia kotletams įdomesnio skonio.

Duonos minkštimą pamirkome vandenyje, išsukame ir sutriname panardintu trintuvu.

Maltą mėsą sumaišykite su tarkuotu svogūnu ir česnaku, minkštimu, druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį. Būtinai pridėkite muskato riešuto ir kalendros.

Masę ištrinkite iki vientisos masės, o jei matote, kad faršas per tirštas, užpilkite lediniu vandeniu, išmaišykite ir išplakite.

Būtinai nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai, kad malta mėsa taptų vienodesnė ir minkštesnė.

Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame į aliejumi išteptą formą.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių po folija, tada išimkite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Tokius skanius ir aromatingus paplotėlius patiekiame su bulvių koše, virtais ryžiais, padažais ir padažais, šviežių daržovių salotomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.