Burnoje tirpstantys pomidorai: unikalus receptas be vandens, acto ir cukraus. Greitas ir skanus konservavimas žiemai!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Konservuoti pomidorai pagrįstai užima svarbią vietą tarp mėgstamiausių namų ruošos produktų ir yra daugelio šeimų stalo puošmena šaltuoju metų laiku. Jų istorija tiesiogiai susijusi su pačių pomidorų išpopuliarėjimu Europoje.

Rusijoje pomidorai atsirado XVIII a. ir iš pradžių buvo vertinami labiau dėl dekoratyvinių savybių nei dėl skonio. Tik ilgainiui žmonės suprato, kad juos galima valgyti.

Tikrasis pomidorų konservavimo bumas prasidėjo XIX a. pabaigoje, kai pramonė pasiūlė pirmuosius konservavimo būdus. Nuo tada rūpestingos namų šeimininkės pradėjo aktyviai ruošti pomidorus žiemai iš anksto.

Tai tapo ypač pastebima sovietmečiu. Stiklainiai su ryškiai raudonais pomidorais tapo neatsiejamu rūsių atributu kartu su raugintais agurkais, įvairiais marinatais ir saldžiomis uogienėmis.

Ingredientai: pomidorai, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurie buvo pagaminti iš pomidorų:

  • Pomidorai – 3,200 kg;
  • juodųjų pipirų žirniai – 10 vnt;
  • druskos – 2 šaukštai.

Konservuotų pomidorų paruošimas:

2 kg pomidorų skersai įpjauti, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 15 min. Tuo metu likusius 1200 g pomidorų sudėkite į stiklainius ant dugno

. Nuo pomidorų, kurie buvo verdančiame vandenyje, nuimkite odelę, odeles, pertrinkite juos per mėsmalę. Užpilkite stiklainiuose esančius pomidorus verdančiu vandeniu.

Помидоры, которые тают во рту: уникальный рецепт без воды, уксуса и сахара. Быстрая и вкусная консервация на зиму!

Sudėkite pomidorų mišinį į puodą, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, užvirinkite. Išpilkite šiltą vandenį iš pomidorų skardinių

ir virkite pomidorų mišinį po dangčiu 10 minučių. Tada pomidorų mišinį supilkite į stiklainius su pomidorais, sandariai uždarykite dangteliais.

Taip pat skaitykite:  Tikras, pigus ir skanus naminis sūris iš vieno litro pieno

Помидоры, которые тают во рту: уникальный рецепт без воды, уксуса и сахара. Быстрая и вкусная консервация на зиму!

Palikite stiklainius karštyje po rankšluosčiu, kad atvėstų.

Помидоры, которые тают во рту: уникальный рецепт без воды, уксуса и сахара. Быстрая и вкусная консервация на зиму!

Gaunasi neįprastai skanūs konservuoti pomidorai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *