Burnoje tirpstantis pyragas. Daug skaniau nei garsusis Napoleonas: vaikai jį suvalgė per 5 minutes

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pirmieji pyragaičiai žinomi jau gana seniai. Tai saldūs pyragaičiai, kurie buvo kepami senovės Romoje. Tačiau ilgą laiką žmonija neapsiribojo saldžiąja duona ir medumi.

Palyginti neseniai konditeriai išmoko pasigaminti sodrų, skanų kremą, sužavėjusį visuomenės elitą. Pyragai, kaip taisyklė, buvo populiarūs tarp imperatorių, didikų ir žemvaldžių. Valstiečiai ir ūkininkai buvo toli nuo pyrago koncepcijos.

Dabar situacija pasikeitė, kiekvienas gali sau leisti tortą. Tuo pačiu geriau tokio tipo desertą pasigaminti patiems. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti naminį subtilų arbatos pyragą.

Torto ingredientai:

kiaušiniai – 4 vnt.;
cukrus – 3 šaukšteliai;
vanilės ekstraktas – šaukštelis;
kepimo milteliai – šaukštelis;
kukurūzų krakmolas – 3 šaukštai. l.;
graikiškas jogurtas – 400 g;
abrikosų uogienė;
tarkuoto kokoso;
baltas šokoladas – plytelė.
Torto ruošimas:

Atsargiai sulaužykite kiaušinius į lėkštę, stengdamiesi neliesti trynių. Padalinkite trynius ir baltymus ir paskirstykite į skirtingus indus.

Į trynius supilkite cukrų ir vanilės ekstraktą ir plakite, kol granulės ištirps.

Toliau trynius plakite mikseriu 3-4 minutes, kol susidarys balta masė.

Į trynius supilkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite šluotele. Į mišinį įpilkite graikiško jogurto ir gerai išmaišykite ingredientus. 

Kiaušinių baltymus plakite atskirame dubenyje 7-8 minutes iki purumo. Atsargiai įmeskite baltymų putas į pagrindinę masę.

20 cm skersmens kepimo indą išklokite pergamentu ir ant dugno uždėkite kiaušinių ir graikiško jogurto mišinį.

Kepkite mišinį 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite 20 minučių.

Iškepus biskvitą palikti orkaitėje 10 min. Tokiu atveju negalite atidaryti durų.

Biskvitą dėkite aukštyn kojom ir paviršių bei šonus aptepkite uogiene.

Biskvitą apibarstykite kokoso drožlėmis, o viršų papuoškite tarkuotu šokoladu.

Taip pat skaitykite:  Skanus ir švelnus vyniotinis su vyšniomis ištirps burnoje

Dėl to gauname subtilų, erdvų naminį pyragą. Galima papuošti pagal pageidavimą įvairiais saldumynais ir vaisiais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.