Bulvių spurgos yra minkštos, traškios išorėje ir puikiai dera su įvairiais įdarais ir padažais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdarui galite naudoti minkštą sūrį, lengvai sūdytą žuvį ir šviežią agurką. Taip pat patiekite juos karštus su šaukštu grietinės.

Sudedamosios dalys:

  • Bulvės – 300 g (2 dideli gumbai)
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Bulvių sultinys – 1 stiklinė
  • Miltai – 450 g
  • Cukrus – 1 arb. šaukštelis.
  • Druska – 1 arb. šaukštelis.
  • Sausos mielės – 1 arb. šaukštelis.
  • Augalinis aliejus – kepimui

Paruošimas:

  1. Nulupkite bulves ir virkite jas, kol išvirs. Supilkite sultinį į atskirą dubenį ir sutrinkite bulves.
  2. Į tyrę įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite bulvių sultinį, plakdami, kol gausite vientisą masę be gumulėlių.
  3. Tada suberkite cukrų, mieles ir persijotus miltus. Šaukštu minkykite tešlą, tada pabarstykite darbinį paviršių miltais ir toliau minkykite tešlą rankomis.
  4. Uždenkite tešlą servetėle ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių.
  5. Tešlą iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį ir išspauskite apskritimus.
  6. Kepkite spurgas įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.