Įdarui galite naudoti minkštą sūrį, lengvai sūdytą žuvį ir šviežią agurką. Taip pat patiekite juos karštus su šaukštu grietinės.

Sudedamosios dalys:
- Bulvės – 300 g (2 dideli gumbai)
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Bulvių sultinys – 1 stiklinė
- Miltai – 450 g
- Cukrus – 1 arb. šaukštelis.
- Druska – 1 arb. šaukštelis.
- Sausos mielės – 1 arb. šaukštelis.
- Augalinis aliejus – kepimui
Paruošimas:
- Nulupkite bulves ir virkite jas, kol išvirs. Supilkite sultinį į atskirą dubenį ir sutrinkite bulves.
- Į tyrę įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Palaipsniui supilkite bulvių sultinį, plakdami, kol gausite vientisą masę be gumulėlių.
- Tada suberkite cukrų, mieles ir persijotus miltus. Šaukštu minkykite tešlą, tada pabarstykite darbinį paviršių miltais ir toliau minkykite tešlą rankomis.
- Uždenkite tešlą servetėle ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių.
- Tešlą iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį ir išspauskite apskritimus.
- Kepkite spurgas įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
