Bet kokia mėsa bus minkšta, jei ją gaminsite taip. Puikus kepsnys su bulvėmis: viskas paprasta, bet labai skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepsnį žmonės sugalvojo seniai. Mėsos kepimas iš bet kurios gyvūno dalies buvo aktualus nuo tada, kai žmogus susipažino su ugnimi. Nuo tada mėsos patiekalai buvo modernizuoti. Netrukus praeities kulinarai pradėjo derinti mėsą su daržovėmis ir vaisiais. Kulinarinę revoliuciją sukėlė prieskonių ir druskos atradimas. Tai labai pakeitė mėsos skonį. Tačiau pirmieji prieskoniai ir druska buvo brangūs, todėl ne visi galėjo sau leisti skanų maistą.

Šiais laikais kepti kepsnį gali kiekvienas. Norėdami tai padaryti, turite turėti keletą receptų ir produktų. Mes jums pasakysime, kaip virti naminį kepsnį.

Ingredientai kepsniui:

Mėsa – 1,5 kg;
Prieskonių mišinys;
kmynų;
Daržovių aliejus;
Česnakai – 5 skiltelės;
Pomidorai savo sultyse – 300 g;
kvapieji pipirai;
Lauro lapas;
žvaigždinis anyžius;
Vanduo – 400 ml;
Pipirai – 2 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Morkos – 2 vnt.;
Pupelės – 200 g;
Bulvės – 1,5 kg;
Prieskonių mišinys;
Malti juodieji pipirai.
Kepsnio kepimas:

Mėsą supjaustykite stambiais gabalėliais, pasūdykite pagal skonį, suberkite prieskonių ir kmynų mišinį. Mėsą sumaišykite su druska ir prieskoniais, sudėkite į puodą su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Kepkite mėsą puode, nuolat maišydami. Kol mėsa kepa, smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir sutrinkite.

Į mėsą įpilkite česnako ir išmaišykite.

Į mėsą įpilkite pomidorų savo sultyse, kvapiųjų pipirų ir lauro lapų, žvaigždanyžių. Mėsą užpilkite vandeniu ir įberkite aitriųjų pipirų.

Uždenkite mėsą dangčiu ir valandą virkite ant silpnos ugnies. Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais ir sudėkite į keptuvę su mėsa.

Nuluptas morkas stambiai supjaustykite ir kartu su pupelėmis suberkite į mėsą.

Kepkite mėsą ir daržoves uždengę 30 minučių.

Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite bulves su druska ir prieskoniais, juodaisiais pipirais.

Taip pat skaitykite:  Skanesnis už ledus! Vaikams patinka šis skanus varškės skanėstas.

Virkite bulves dvigubame katile virš puodo su mėsa 25-30 minučių, uždengę.

Rezultatas – puikus kepsnys su bulvėmis kaip garnyras. Tai paprastas patiekalas, ruošiamas vakarienei.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.