Azijietiško stiliaus vištiena. Gražus patiekalas, restorano pristatymas: skanu ir paprasta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai girdime apie Azijos virtuvę, dažniausiai įsivaizduojame sušius, virykles ir įvairius egzotiškus patiekalus. Tačiau azijiečiai mėgsta ne tik žuvį ir ryžius, bet ir vištieną. Korėjoje, Kinijoje ir Japonijoje paukštienos suvartojama labai daug. Kartu azijiečiai nepavargsta laikytis tradicijų, todėl net ir vištienai pirmenybę teikia neseniai iš fermų atvežtai vištienai

. Vištiena naudojama ne tik sriuboms, priedams prie ryžių, bet ir įvairiems greitiems patiekalams gaminti. Paprastai vištiena kepama ir troškinama sojų padaže su daugybe priedų

. Neseniai šis vištienos gaminimo ir marinavimo būdas atkeliavo į Europą ir tapo vienu populiariausių. Paruoškime azijietiško stiliaus vištieną kartu.

Ingredientai: 1:

  • Vištienos filė – 1 kg;
  • Svogūnai – 400 g;
  • malti pomidorai – 700 g;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • Šviežia kalendra – 20 g;
  • Šviežios petražolės – 20 g;
  • Sojų padažas – 150 ml;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Sezamo sėklos – 2 šaukšteliai;
  • maltos aštriosios paprikos;
  • Džiovintas imbieras – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • maltos kalendros – ½ šaukštelio;
  • maltos saldžiosios paprikos – 1 šaukštelis;
  • Druska;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • mononatrio glutamatas – 1 šaukštelis;
  • Švieži aštrūs pipirai.

Paruošimas:

Supjaustykite svogūnus plonomis plunksnelėmis, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje ant didelės ugnies. Kepkite svogūnus, kol suminkštės, apie 2 min.

Vištienos filė supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis. Išimkite svogūnus iš keptuvės, supilkite aliejų ir sojų padažą. Vištienos mėsą ant didelės ugnies

Taip pat skaitykite:  Jūs anksčiau taip nevirėte manos. Minkštas ir sultingas: jausmingas receptas

troškinkite

5 min. Susmulkinkite

kalendrą ir petražoles ir kartu su pomidorų padažu sudėkite į mėsą.

Курица по-азиатски. Красивое блюдо, ресторанная подача: вкусно и просто

Į vištieną sudėkite pakepintus svogūnus, sezamo sėklas, druską ir cukrų.

Nepamirškite įberti ir natrio gliukonato.

Uždenkite vištieną dangčiu ir troškinkite 5 minutes. Į vištieną suberkite maltą aštriąją papriką, džiovintą imbierą, maltus juoduosius pipirus, maltą kalendrą, papriką, aštriąją papriką

. Česnako skilteles išspauskite per presą, sudėkite į vištieną ir sumaišykite su prieskoniais

.

Palikite vištieną po dangčiu ant silpnos ir vidutinės ugnies 20 minučių.

Azijietiško stiliaus vištieną geriausia patiekti su ryžiais.

Курица по-азиатски. Красивое блюдо, ресторанная подача: вкусно и просто

Tai puikus derinys, kuriame atsiskleis visi šio patiekalo skoniai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *