Turkų virtuvė yra gana įvairi. Jame yra labai kaloringi patiekalai, kuriuos dažnai gali valgyti ne visi. Tačiau šioje šalyje didelę reikšmę turi ir nekaloringi receptai. Jų taip pat labai daug, tik reikia žiūrėti.
Mes radome jums receptą, kaip gaminti bulvių pyragus, kurie nepadarys daug žalos jūsų figūrai.
Turkiško bulvių pyrago ingredientai:
kefyras – 400 g;
svogūnai – 2 vnt.;
vištienos kiaušinis – vnt.;
malta mėsa – 300 g;
druska – šaukštelis;
sviestas – 30 g;
cukrus – šaukštelis;
bulvės – 600 g;
augalinis aliejus – 20 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
miltai – 600 g.
Turkiškų bulvių pyragų gaminimas:
Į indą su kefyru supilkite granuliuotą cukrų ir druską ir išmaišykite. Sumaišykite kefyrą su saulėgrąžų riebalais ir vėl išmaišykite.
Į gautą kefyro mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą iš pradžių mentele, paskui rankomis.
Tešlos gumulą palikite šiltoje vietoje po maistine plėvele 20 minučių.
Šiuo metu iš anksto išvirtas bulves reikia nulupti ir sutrinti bulvių trintuvu. Į bulvių košę įpilkite sviesto ir druskos pagal skonį. Mentele sumaišykite ingredientus, kad gautumėte vienalytį įdarą.
Iš bulvių įdaro suformuokite mažus rutuliukus, apie 10 vnt.
Svogūną nulupkite ir sumalkite mėsmale. Maltą mėsą sumaišykite su svogūnų mišiniu ir pagal skonį įberkite druskos. Taip pat iš mėsos ingrediento darome rutuliukus.
Keptuvėje įkaitintuose augaliniuose riebaluose apkepkite mėsos kukulius, kol iškeps, tai yra, kol iš abiejų pusių susidarys auksinė plutelė.
Mėsos kukulius reikia atvėsinti ir sumaišyti su bulvių kukuliais. Maltos mėsos įdaras turi būti apsuptas bulvių.
Padalinkite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į storą dešrą ir padalinkite į 6 porcijas. Visos porcijos turi būti susuktos į rutulius.
Rankomis iš gumuliukų paverčiame 15-17 cm skersmens papločius, į kiekvieną plokščią pyragą dedame po bulvių-mėsos rutulį, o įdarą pilnai suvyniojame į tešlą.
Kolobokus šiek tiek paspaudžiame rankomis, kad atrodytų kaip pyragėliai. Keptuvėje reikia įkaitinti 200 ml augalinio aliejaus, kad į jį nuleistumėte pyragus.
Kiekvieną pyragą apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Kad aliejus netrukdytų vartoti kepinius, pirmiausia pyragėlius dėkite ant servetėlių – jos sugers riebalų perteklių. Jie pasirodo sotūs ir labai skanūs.