Baklažanai, kaip ir cukinijos, tapo universaliomis daržovėmis, iš kurių galima gaminti skanius ir kvapnius patiekalus, įdarus, salotas ir sumuštinių užtepus. Siūlau labai paprastą ir skanų receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
baklažanai, 3 vnt;
druskos, pipirų, česnako;
svogūnai ir pomidorai 3 vnt.
Virimo procesas
Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Pabarstykite druska ir įvairiomis žolelėmis – Provanso ar Italijos. Apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Juosteles kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
Pomidorus perpjauname į dvi dalis, arbatiniu šaukšteliu išimame minkštimą, o likusį sutarkuojame.
Supilkite tyrę į svogūną, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Įpilkite druskos ir cukraus, česnako pipirų pagal skonį. Troškinkite 5 minutes ir suberkite aromatines žoleles – raudonėlį ar baziliką, troškinkite dar 10 minučių, kol padažas taps tirštas.
Baklažanus dėkite vienu sluoksniu į formą, ant viršaus užpilkite padažu ir tarkuotu sūriu pagal skonį.
Vėl baklažanai, padažas ir sūris.
Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Labai skanus saldžiarūgščio skonio, švelnaus prieskonio ir lengvo pikantiškumo patiekalas. Galima virti ir be sūrio, bet su juo pasirodo ypač nuostabu. Taip pat galite pridėti daug šviežių žolelių, šiek tiek aitriosios paprikos ir gausite nuostabų užkandį bei priedą prie šventinio stalo ar šašlykų.