Sūrio pyragaičiai tapo viso pasaulio žmonių mitybos dalimi. Khachapuri laikomas labiausiai atpažįstamu sūrio papločiu. Tačiau, be gruziniško patiekalo, įvairios šalys turi savo sūrio bandelių receptus.
Pavyzdžiui, Kišas. Tai prancūziškas atviras pyragas su trapios tešlos pagrindu ir sūrio, grietinėlės ir kiaušinių įdaru. Taip pat yra Focaccia – itališkas paplotėlis, kuris gali būti neraugintas arba sotus. Sūris dažnai naudojamas kaip focaccia įdaras.
Vainakh papločiai chepalgash – tai ploni čečėnų ir ingušų papločiai, gaminami iš kvietinių miltų, įdarytų varške, bulvėmis arba sūriu ir žolelėmis.
Mes jums pasakysime, kaip patiems išsikepti skanius sūrio pyragus.
Ingridientai:
sausos mielės – 10 g;
cukrus – 20 g;
pienas – 200 ml;
vanduo – 200 ml;
augalinis aliejus – 125 ml;
kiaušinio baltymas – 1 vnt .;
druska – 8 g;
miltai – 690 g;
Čederio sūris – 300 g.
Sūrio pyragų ruošimas:
Į dubenį su sausomis mielėmis ir cukrumi supilkite šiltą pieną ir vandenį, gerai išmaišykite. Tada į mišinį supilkite augalinį aliejų ir baltymus ir toliau maišykite produktus.
Į mišinį dalimis išsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Kai tešla taps lipni, pabarstykite stalą miltais ir toliau minkykite ant darbinio paviršiaus.
Padėkite tešlą po maistine plėvele šiltoje vietoje 1 valandai, tada minkykite. Tešlą padalinkite į 10 dalių ir suformuokite nedidelius rutuliukus.
Kiekvieną bandelę iškočiokite į mažus kvadratinius paplotėlius. Ištepkite pyragus sviestu ir susukite į ritinėlius.
Nepamirškite užsandarinti laisvo krašto.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiekvieną ritinį padalinkite į dvi dalis, kiekvieną dalį vertikaliai išimkite į plokščią pyragą.
Kiekvieną paplotį iškočiojame į nedidelį apvalų paplotį, į kurį dedame sūrį. Įdarą sandariname tešlos viduje, šakute suteikiame siūlei gražų raštą.
Padėkite pyragus ant kepimo skardos ir palikite po celofanu 30 minučių. Pyragėlius patepkite tryniu ir pienu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Rezultatas – aromatingi, gardūs sūrio pyragėliai. Norėdami paruošti šį patiekalą, galite naudoti bet kokį sūrį.