Cukinijų blynai įdaryti malta mėsa ir kepti su grietine orkaitėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia malta mėsa, 300 g;
– cukinijos, 1 vnt;
– pienas, 160 ml;
– miltai;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– cukraus pagal skonį;
– Grietinė;
– sūris.
Virimo procesas
Imkite gaminius bet kokio tūrio, o miltų naudokite lygiai tiek, kiek reikia tešlai, kaip blynams.
Cukiniją supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu.
Sumaišykite su kiaušiniais, druska, išmaišykite.
Patarimas : susmulkinkite daugiau žolelių ir įdėkite česnako pagal skonį.
Supilkite šiltą pieną, suberkite cukrų ir suberkite miltus, išplakite tešlą, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Blynus apkepkite iš abiejų pusių.
Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, smulkintu česnaku ir smulkintomis žolelėmis.
Kiekvieną blyną patepkite malta mėsa ir susukite, užkimšdami kraštus.
Dėkite vamzdelius į kepimo indą.
Blynų viršų patepkite grietine ir aptepkite kraštus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 35 minutes.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5 – 10 min.
Patiekite su įvairiais garnyrais ir šviežių daržovių salotomis. Įvairūs padažai, tiek grietinės, tiek aštrūs pomidorai, taip pat nekenkia.