Tarkuotas pyragas, įdarytas obuoliais arba abrikosų ir serbentų uogiene, šviežiomis ir šaldytomis uogomis, jau seniai tapo vienu paprasčiausių ir mėgstamiausių desertų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 2 stiklinės;
– žiupsnelis druskos;
– citrinos sultys, 1 šaukštelis;
— sviestas arba aukštos kokybės margarinas, 150 g;
– kepimo milteliai, 10 g;
– cukrus, 150 g;
– tryniai, 2 vnt;
– obuoliai, 2 – 3 vnt.
Virimo procesas
Trynius sutrinkite su cukrumi (2 a.š.) ir vaniliniu cukrumi pagal skonį.
Supilkite minkštą sviestą, sutrinkite iki vientisos masės, įberkite druskos ir kepimo miltelių.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Sudėkite į maišelius ir padėkite į šaldiklį 20-30 minučių.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir vieną dalį iškočiokite į formą ir suformuokite nedidelius šonus.
Obuolius nulupkite, apšlakstykite citrinos sultimis, sumaišykite su likusiu cukrumi.
Dėkite ant tešlos ir ant viršaus stambia tarka sutarkuokite antrąją tešlos dalį.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite 20 – 30 minučių.
Patarimas : jei gaminate pyragą su obuoliais, jį atvėsusį galite pabarstyti milteliais, sumaišytais su cinamonu ir smulkintais riešutais.