Adžika iš cukinijų žiemai. Aromatizuota užtepėlė sumuštiniams: paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ši adžika pasirodo labai tiršta, aromatinga, puikiai tiks kaip užtepėlė ant sumuštinių, kaip padažas prie mėsos ir žuvies.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 1,5 kg;
morkos, 250 g;
saldžiosios paprikos, 300 g;
pomidorai, 800 g;
aitriosios paprikos, 1,5 a.š;
druskos, 2 v.š.;
cukrus, 50 g;
augalinis aliejus, 100 ml;
česnakai, 2 galvutės;
actas 9%, 50 ml.
Virimo procesas

Cukinijas nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

Visas daržoves ir česnakus sumalkite mėsmale į skirtingus patiekalus. Arba, senamadišku būdu, tiesiog smulkiai supjaustykite ir sutarkuokite.

Cukinijų ir pomidorų masę sumaišykite su saldžiąja ir aitriąja paprika, morkomis, druska ir cukrumi ir padėkite ant viryklės.

Užvirkite ir užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Suberkite prieskonius, aitriąją papriką ir kepkite 10 minučių neuždengę dangčio.

Įdėkite česnaką ir kepkite 10 minučių.

Įpilkite acto ir virkite porą minučių.

Sudėkite ikrus į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.

Šį konservuotą maistą laikome sandėliuke arba rūsyje.

Pasirodo, ikrai labiau primena augalinę adžiką – labai aromatingą ir tirštą padažą, kurį galima patiekti prie įvairių patiekalų, naudoti kaip marinatą prie žuvies ir mėsos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.