Nuostabiai paprastas pyrago receptas, pagamintas iš labiausiai paplitusių ir visada prieinamų ingredientų. Tortui galite pasigaminti bet kokį kremą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– saldžios vaisių sultys, 250 ml;
– medaus arba bet kokios uogienės, 100 ml;
– soda, 1 šaukštelis;
– vanilinas;
– miltai, 300 g;
– augalinis aliejus, 80 ml.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
– sviestas, 150 g;
– varškės, 150 g;
– virtas kondensuotas pienas, 1 skard.
Virimo procesas
Patarimas : kad pyragas būtų didelis ir aukštas, paruoškite 2 porcijas biskvito ir supjaustykite jį torto sluoksniais. Sausainius kepame 24 cm skersmens formoje.
Apelsinų sultis (bet kokias) sumaišykite su skystu medumi iki vientisos masės.
Įpilkite soda ir išmaišykite.
Supilkite augalinį aliejų arba minkštą sviestą, druską, vaniliną ir, jei norite, viso apelsino žievelę.
Miltus persijokite ir suberkite į mišinį, keletą minučių minkykite šluotele arba mikseriu.
Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30 – 35 minutes.
Iškepkite kitą tokį biskvitą ir atvėsinkite, kiekvieną supjaustykite į 2 pyragus. Nupjaukite kiekvieno viršų ir paverskite trupiniais.
Panardinamuoju trintuvu sutrinkite varškę su minkštu sviestu, tada supilkite virintą kondensuotą pieną ir išplakite grietinėlę iki vientisos masės.
Patarimas : kondensuoto pieno pilkite po šaukštą, kad masė liktų puri ir ori.
Tortą formuojame, pyragėlius patepame kremu, šonus aptepame, viršų ir šonus apibarstome trupiniais, papuošiame pagal skonį ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

