Tai vienas iš senų maltos mėsos su kietuoju sūriu receptų. Jis pasirodo vidutiniškai sultingas, labai sotus ir aromatingas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaulienos faršas, 800 g;
– malta vištiena, 300 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;
– pienas, 150 ml;
– česnakai, 5 vnt;
– baltos duonos, kelių riekelių;
– druska, pipirai, prieskoniai;
– riebi grietinė, 200 g;
– sūris, 200 g;
– krapai.
Virimo procesas
Batoną ar baltą duoną pamirkykite nedideliame kiekyje pieno ir po 5 minučių išspauskite.
Sumaišykite abiejų rūšių maltą mėsą, druską ir pipirus pagal skonį. Taip pat galite pridėti mėgstamų maltos mėsos prieskonių.
Smulkiai supjaustykite svogūną arba supjaustykite jį trintuvu ir sudėkite į faršą kartu su smulkintu česnaku ir kepaliuku. Susmulkinti žalumynai.
Įdarui tarkuotą sūrį ir grietinę, krapus ir 2 kiaušinius sumaišykite į vienalytę masę.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Iš faršo (kaip obuolio) formuojame didelius kotletus ir dedame į formą.
Kiekviename kotletuke stikline padarome įdubą, į kurią dedame porą šaukštų įdaro.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite indą apie 30 – 40 minučių.
Patarimas : galite paimti bet kokį mėgstamą faršą, pagardinti įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Kai kurie ant įdaro taip pat deda pomidorų griežinėlius ir likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apibarstyti tarkuotu sūriu, sumaišytu su paprika.