Cukinijos yra viena iš universaliausių daržovių, iš kurių galima paruošti daug saldžių ir pikantiškų patiekalų, įskaitant skanias picas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— mažos cukinijos, 1 vnt.;
– miltai, apie 40 g;
– sūris, dešra, pomidoras;
– druska, pipirai ir prieskoniai picai;
– žaluma.
Virimo procesas
Cukiniją sutarkuokite, pasūdykite, išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
Išspauskite cukinijų masę ir maišydami sumaišykite su kiaušiniu.
Miltų suberkite tiek, kad susidarytų tiršta tešla.
Patarimas : į tešlą įmaišykite picos prieskonius ir pipirus. Miltų galite naudoti šiek tiek daugiau nei nurodyta recepte.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, išklokite tešlą, atsargiai išlyginkite ir kepkite iš vienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
Apverskite ir ant keptos pusės dėkite įdarą – dešra ar kumpis, dešrelės, šoninė, kepti grybai, pomidorai, marinuotų agurkų griežinėliai, viskas, ką dėjote ant įprastos picos.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždenkite keptuvę dangčiu, šiek tiek sumažinkite ugnį ir kepkite picą, kol sūris išsilydys.
Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
Patarimas : norėdami gauti sotesnius pusryčius ar vakarienę, tarkuotą cukiniją galima maišyti su tarkuotomis bulvėmis – tada pica išeis labai soti.