Daugelis neteisingai kepa kotletus, sakau kaip tai padaryti, dalinuosi savo sultingų kotletų receptu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Noriu su jumis pasidalinti visomis technikomis, kaip padaryti kotletus dar sultingesnius ir skanesnius. Pradėkime nuo mėsos pasirinkimo.  Niekada neperku brangios nugarinės kotletams, dažniausiai perku krūtinėlę, mentę, nugarinę ar nugarinę, šitos puikiai tinka!

Iš kokios mėsos geriausia virti? Čia man patinka maišyti dviejų rūšių mėsą, pavyzdžiui, jautieną ir kiaulieną. Kartais norisi žuvies kotletų, tada dažniausiai imu stambiaveisles otus.

Kalbant apie kiaušinius, kai kas jų nededa į faršą, bet aš visada dedu, todėl kotletai nesubyra.

Ir aš jums pasakysiu likusias paslaptis išsamiame recepte.

Taigi, ko mums reikia skaniems ir sultingiems kotletams:
Maltos mėsos 1 kg (turiu kiauliena + kalakutiena)
Svogūnai – 2 dideli svogūnai
Česnakai – 1 skiltelė
duona – 200 g
Sviestas – 100 g
Druska, pipirai pagal skonį
Kiaušinis – neprivaloma
Paruošimas:
Paruošiame faršą. Nevartokite liesos mėsos, o riebią.

Svogūną sutriname per mėsmale, kartu su česnaku ir įmaišome faršą.

Geriausiai tinka duona, kepalas ar skrebučiai. Nuo jo nupjaukite pluteles ir pamirkykite vandenyje. Tada reikia gerai išspausti ir sutrupinti į faršą.

Į faršą įtarkuokite šalto sviesto, tai pagrindinė paslaptis.

Toliau įmuškite kiaušinį, druską ir pipirus. O dabar reikia gerai išmušti faršą. Tai taip pat labai svarbus dalykas. Tiesiog paimame faršą ir metame ant stalo 5-6 kartus. Taip faršas tampa elastingas ir vienalytis, o kepant netrūkinėja.

Formuojame kotletus, apvoliojame  miltuose, džiūvėsėlių nereikia, sugeria daug aliejaus.

Dabar gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pirmiausia apkepkite kotletus ant stiprios ugnies iš vienos pusės iki auksinės rudos spalvos, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę (taip išsaugosime viduje esančių kotletų sultingumą Dabar galite tiesiog uždengti dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite, kol paruduos. Norėdami sužinoti, ar jie kepti, ar ne, tiesiog pradurkite kotletą peiliu, jei sultys yra šviesios, tada jie yra paruošti!

Yra ir kitas kepimo būdas: apkepti keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, o tada baigti orkaitėje.

Į faršą galima įpilti ir 100 ml grietinėlės, aš dažnai dedu, kotletai būna dar sultingesni ir skanesni. Tik nepamirškite sviesto!

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.