Šiandien ruošiame labai skanų sūrio desertą pita duonos vyniotinio su sūriu ir persikais pavidalu. Patiekalas švelnus, sultingas ir aromatingas. Vietoj persikų įdarui galite naudoti ananasus, slyvas, kriaušes ir kitas uogas ar vaisius.
Ingridientai
- Vištienos kiaušinis 3 vnt
- Pita 100 g
- Rūgpienio sūris 300 g
- Konservuoti persikai 250 g
- Cukrus 2 valg.
- grietinė 20% 3 valg.
PARUOŠIMAS:
Sūrio įdarui į dubenį suberkite sūrį ir pusę grietinės. Jei sūris nėra labai granuliuotas, grietinės negalima dėti.
Įpilkite cukraus, įmuškite 2 kiaušinius.
Naudodami panardinamąjį trintuvą, viską suverskite į vienalytę masę.
Konservuotus persikus supjaustykite ne per smulkiai, suberkite į įdarą. Sumaišykite
Tepimui sumaišykite vieną kiaušinį ir likusią grietinę.
Ant stalo paskleiskite pita duonos lakštą. Įdarą paskleiskite lygiu sluoksniu, palikdami porą centimetrų laisvų nuo kraštų.
Pradėkite sukti į ritinį, kelis kartus apverskite, tada apvyniokite kraštus ir tęskite.
Turi išeiti sandarus hermetiškas volelis. Perkelkite jį į atitinkamo dydžio formą arba į lakštą. Aptepkite paruoštu grietinės-kiaušinių mišiniu.
Kepame 170 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Sūrio desertas yra paruoštas. Prieš patiekiant geriau leisti šiek tiek atvėsti, tada bus galima atsargiai pjaustyti.