Greitų ir skanių, klasikinių „Plombir“ ledų receptas, kurį pagaminsite iš paprastų, bet natūralių produktų.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- riebi grietinėlė, 500 g;
- kondensuotas pienas, 250 ml;
- vanilės pagal skonį ar kitų priedų.
Virimo procesas
Kaip įvairius priedus galite naudoti smulkintus riešutus, šokoladą, kakavą, vaisių gabaliukus, uogas. Jei vaikai nevalgys ledų, galite įpilti 250 ml šampano.
Gerai atvėsusią grietinėlę plakite mikseriu 5 minutes, kad gautųsi ori masė.
Dalimis supilkite kondensuotą pieną ir plakite iki vientisos masės.
Prie šios tapas taip pat pridėkite įvairių priedų pagal savo skonį.
Masę paskirstome į indelius arba mažas porcijas.
Masę siunčiame į šaldiklį. Užšalimo laikas priklauso nuo ledų tūrio formoje. Jei tai nedidelė porcija, užtenka 1,5 – 2 valandų, dideli kiekiai užšals apie 4 valandas.
Patiekiant galima papuošti įvairiais saldumynais, pavyzdžiui – uogomis ar vaisiais likeryje, tarkuotu šokoladu, vafliais ir pan.
Šis ledų receptas tinka ir pyragams – masė sustingsta be ledo gabalėlių, todėl galite formuoti gražius ir spalvingus pyragus, nebijant, kad ledai nepatiks svečiams.